Blog

Werken als YouTuber

Ooit begon sociale media als een plek waar mensen hun eigen leven konden delen. Zo ook YouTube. In 2005 werd de website opgericht en al snel explodeerde de website in populariteit. Het was dan ook niet lang voordat de website werd opgekocht voor een gigantisch bedrag door Google die de website in de jaren erna uitgroeide tot een globaal fenomeen. YouTube is al lang niet meer de website waar mensen slechte kwaliteit filmpjes van zichzelf deelden. Het is een volwassen platform waar vele filmmakers en creators hun brood verdienen. Tegenwoordig is YouTuber worden een legitiem carrière idee. Maar het is tegelijkertijd natuurlijk ook niet gemakkelijk. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je het voor elkaar kunt krijgen om te werken als YouTuber.

Bepaal je niche

De eerste stap die je moet zetten voordat je begint aan je kanaal is natuurlijk bepalen waar je kanaal over gaat. Het is belangrijk dat je een niche vindt die bewezen is dat mensen er geïnteresseerd in zijn maar tegelijkertijd moet er ruimte zijn om in te groeien. Als er gigantisch veel andere YouTubers zijn die hetzelfde doen dan is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je een unieke insteek hebt. Je kunt dit doen door de manier waarop je video’s maakt uniek te maken of door een specifieke subcategorie in je niche te zoeken.

Investeer

De tijd dat je groot kon worden op YouTube met slechte kwaliteit webcam video’s is al een tijd voorbij. Een van de belangrijkste manieren waarop je snel een publiek kunt opbouwen is door goede kwaliteit en mooie video’s te maken. Je hebt dan ook een goede camera, microfoon en belichting nodig. Maar dat is voor het filmen van de video’s zelf. Je moet de video’s ook in elkaar zetten en uploadden. Daarvoor heb je natuurlijk ook een goede computer, editing programma’s en internet nodig. Sommige mensen zoals ikzelf hebben snel internet als het gaat om download snelheid maar een slechte upload snelheid. Daarom moet ik naar de bibliotheek wanneer ik een nieuwe video wil uploadden.

Promoot

Zelfs als je fantastische video’s uploadt is het in het begin niet gemakkelijk om veel aandacht op je video’s te krijgen. Daarom zul je zeker in het begin veel moeten promoten. Je kunt dit doen bij vrienden en familie maar het is nog beter om op online platforms te zoeken naar je publiek en te deze je video’s te tonen.

Geef een reactie