Blog

Wat zijn de douchecabine trends van het moment

Op het moment zijn de keuzes in douchecabines eindeloos. Je kan een cabine helemaal inrichten naar jou smaak en wensen. Dit maakt het ook dat je keuzes moet maken dat kan soms moeilijk zijn. Ik vind het niet altijd makkelijk om keuzes te maken omdat er te veel keuzes zijn. Daarom helpt het mij altijd eerst te kijken naar de trends voor inspiratie.

 

Douchecabine

Het grootste voordeel van een complete douchecabine is het gemak waarmee je de cabine kan plaatsen. Zelf vind ik het gemak van het aansluit en dat het water daar binnen blijft erg fijn zo hoef ik niet iedere dag de hele badkamer te dweilen. Het is wel van grootbelang dat de plaatsing goed en professioneel gebeurd zo voorkom je lekkages. Er zijn een aantal keuzes om de cabine helemaal naar eigenstijl in te richten. Bijvoorbeeld kan je voor schuifdeuren of het opdraaien van de deuren kiezen. Op het moment kiezen de meeste mensen voor schuifdeuren omdat die het minste ruimte in beslag nemen zodat er ruimte overblijft voor andere dingen zoals een bad of wc. 

 

Ideale douchecabine

Een ideale douchecabine is 90×90 cm zo heb je genoeg ruimte om goed te kunnen bewegen. Tegenwoordig heb je steeds grote douchecabines maar daar moet je dan ook wel de ruimte voor hebben. De 90×90 cm douchecabine blijft op het moment een populaire keuzes maar het wordt steeds meer een trend om een grote douche te hebben. Hierin zijn ook veel mogelijkheden, kijk naar wat bij jou in de badkamer past en wat jezelf als prettig ervaart. Ook heb je keuze in verschillende afmetingen bijvoorbeeld een rechthoek of vierkant. Zelf heb ik gekozen voor een hoekdouche dit zorgde voor meer ruimte in mijn badkamer.

 

Douchebak

Als ik aan een douchebak denk dan denk ik gelijk aan een grote witte hoge bak. Dit is tegenwoordig echt niet meer zo. Er zijn meerdere kleuren mogelijk zodat die helemaal past bij de stijl van jou badkamer. Maar ook kan je nu veel lagere douchebakken krijgen, eerder waren ze altijd ongeveer 5 cm. Maar tegenwoordig heb je douchebakken al van een paar centimeter dik. Ook kan je de cabine natuurlijk direct op de tegels plaatsen laat je goed informeren wat de mogelijkheden zijn. Er zijn zoveel nieuwe leuke trends waardoor jou badkamer eruit kan zien zoals jij dat wil. Dus ga er eens goed voorzitten en laat je inspireren!

Geef een reactie