Blog

Teambuilding: los samen een serie moorden op!

Werkend bij een groot bedrijf krijgen we jaarlijks een budget voor het teamuitje. Dat vindt meestal in het najaar plaats. De organisatie rouleert per afdeling. Mijn toko maakt deel uit van een aantal stafafdelingen die samen onder de Raad van Bestuur vallen. Die laatstgenoemde is zelf overigens nooit aanwezig. Dat is aan de ene kant jammer. Betrokkenheid zou de onderlinge verhoudingen wellicht minder afstandelijk maken. Anderzijds heb ik zo het gevoel dat de meeste collega’s het wel prima vinden dat ze niet meegaan omdat zij zich dan vrijer voelen.

Wisselende activiteiten

Ik ga niet altijd mee. Meestal komt er eerst een datumprikker. Omdat ik privé nogal actief ben met sporten, sociale contacten en vrijwilligerswerk, vallen veel data af voor mij. Twee jaar geleden was er een collega die voorstelde om het uitje nu eens in het voorjaar te doen. Zij wierp zich op als gids voor een natuurwandeling door de Oostvaardersplassen. We kwamen bij de grote observatie-hut “De Zeearend”. Je had daarboven prachtig uitzicht over het natuurgebied, je kon drie kilometer ver kijken. Vervolgens genoten we van een heerlijke Italiaanse lunch in het buitencentrum, met diverse smakelijke warme en koude gerechtjes. Het was een geslaagde dag.

Lachen op commando

Vorig jaar kon ik niet mee. Dat vond ik niet erg want het was een etentje met daarbij een lachworkshop. Dat is ‘not my cup of tea’. Lachen doe ik veel en makkelijk, maar liever niet op commando. Dit jaar is de beurt aan mijn afdeling om het uitje te organiseren. Het is nog niet eenvoudig. De leeftijden variëren nogal en we hebben mensen van divers pluimage. De groep is te klein om ze uit verschillende activiteiten te laten kiezen. We willen wel graag samen iets actiefs doen. Teambuilding hebben we gekozen als speerpunt.

CSI

We zijn eruit! We gaan het CSI citygame doen! Er is een seriemoordenaar actief, er zijn al een paar moorden gepleegd. Als rechercheteam moet je de moordenaar zoeken. Dat moet ook snel, om te voorkomen dat er nóg een moord wordt gepleegd. In groepjes vorm je een rechercheteams. Elk team moet vragen beantwoorden die worden gechecked door de commissaris (teambegeleider) Wie de seriemoordenaar het eerst heeft opgepakt, óf het team met de minste slachtoffers, wint! Aansluitend gaan we gezamenlijk eten. De datum is inmiddels vastgesteld en de deelnemers zijn verwittigd over de plaats waar we verzamelen. De rest blijft nog een verrassing. Eest drinken we koffie met een taartje erbij. Daarna kan het moordonderzoek aanvangen!

Geef een reactie