Blog

3 Tips voor een succesvolle verbouwing

Je wilt je huis verbouwen, maar waar begin je dan? Voor veel mensen voelt een verbouwing als een mega-klus waar ze lang tegenaan hikken. Of niet eens aan willen beginnen, omdat het zo een mentale hobbel vormt. Maar dat is helemaal niet nodig! Iedereen kan een verbouwing aan, daarvan zijn we vast overtuigd. In deze blog geven we je 3 tips hoe ook jouw verbouwing succesvol verloopt!

1.Het plan

Voorbereiding is het halve werk, en dit gaat nergens zo voor op als voor een verbouwing. Met een gedegen, goed doordacht plan voorkom je minstens de helft van alle mogelijke problemen. Dus neem hier ook ruim de tijd voor om dit plan op te stellen, spoed doet zelden goed. Dus maak een overzicht voor jezelf met de volgende punten: wat wil je verbouwen, waarom wil je dit, welk resultaat hoop je met de verbouwing te bereiken, hoeveel tijd is reel om hiervoor vrij te maken, en wat heb je nodig om dit plan te realiseren. Leg je plan vervolgens voor aan een vakman, en vraag waar nodig om advies. Zo kunnen jullie samen brainstormen en mogelijke pijnpunten van tevoren blootleggen en mogelijk voorkomen.

2.De kwaliteit

Als we je een tip mogen geven: bezuinig niet op de bouwmaterialen en gereedschap. Een verbouwing is een klassiek voorbeeld van het gezegde “Goedkoop is duurkoop”. En dat is zonde. Door nu te besparen weet je dat je tekent voor kosten later. En die kunnen dan veel groter uitvallen dan als je het nu in een keer goed zou doen. Stel je legt een vloer, maar de ondervloer blijkt te verschuiven. Omdat jij voor het goedkoopste van het goedkoopste bent gegaan. Dat is zonde. Het is het meer dan waard om het in een keer goed te doen, en iets meer geld neer te leggen. Anders moet je over een tijdje weer klussen, en begint het hele circus opnieuw.

3.Het materiaal

Er is ontzettend veel klusgereedschap en materiaal op de markt. Voor elk denkbeeldig klusje is er wel een Tool die jou het leven makkelijker kan maken. Dus waarom zou je daar niet van profiteren? Vraag advies bij een bouwmarkt of ondernemer en laat je helpen. Altijd handig is bijvoorbeeld een mobiele kraan. Je kunt een mobiele kraan kopen, of een huren. Deze kraan is zoals de naam al suggereert mobiel, en daardoor voor veel klussen op veel verschillende plekken inzetbaar. En daarmee zal deze kraan jou het leven een stuk gemakkelijker maken. Zo kan jij je focussen op de overige taken, en je zult zien dat je verbouwing een stuk soepeler verloopt.

Geef een reactie