debiteurenbeleid
Blog

Over financiële verplichtingen

Vandaag heb ik de hele dag met mensen over financiële verplichtingen gepraat, zoals het betalen van je hypotheek, het aflossen van de studieschuld, belastingen, de balans van een bedrijf… De hele dag ging het zo maar door. Daarom dacht ik, ik ga mijn hoofd proberen leeg te maken door erover te bloggen. Want wij stoppen niet

Debiteurenbeheer

Een van de besproken thema’s over de bedrijfsbalans, ging over debiteurenbeheer. Wist je dat veel faillisementen voorkomen uit een verkeerd debiteurenbeheer? Wanneer je goed op je debiteuren let, is het mogelijk om je bedrijf te laten groeien vanuit de cashflows van de debiteuren. Het is echter van groot belang, dat debiteuren op tijd betalen. Hier moet je als bedrijf ook strikt in zijn, anders lopen anderen zo over je heen. Je kunt hier eventueel een incassobureau voor inschakelen. Het is echter beter voor de banden met je klanten, wanneer je het zelf kunt oplossen. Daarom nogmaals, een goed debiteurenbeheer is van enorm belang.

Studieschuld

Het thema waar waarschijnlijk het felst over gesproken werd, was het aflossen van de studieschuld. Vooral veel huidige studenten voelen een enorme druk door de studieschuld. Door het afschaffen van de basisbeurs, moeten veel studenten veel meer lenen. Dat ze een jaar maar de helft van het collegegeld hoeven te betalen, helpt in verhouding niet echt. Het nadeel van een grote studieschuld hebben, is ook dat het bijna onmogelijk is om later een hypotheek aan te vragen. Dit leidt tot enorme stress onder studenten. Velen moeten dus naast hun voltijd studie ook werken om alles te kunnen betalen. Want de prijzen voor kamers zijn ook enorm gestegen de afgelopen jaren. Daar komt nog de druk bovenop om deel te nemen aan extra curriculaire activiteiten. Want als je dat niet doet, heb je minder op je CV staan, wat minder helpt bij het zoeken naar een baan. Al met al ligt er dus een enorme druk op studenten. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer studenten depressief worden of een burn-out krijgen. 

Hypotheek

Een ander thema was de hypotheekrente op dit moment. Op dit moment is de hypotheekrente namelijk enorm laag. Dit is enorm gunstig voor mensen die een nieuwe hypotheek willen afsluiten. Een voordeel van je hypotheek nu afsluiten, is dat je deze rente ook mee mag nemen naar je volgende hypotheek. Enorm fijn dus. Maar hier kwamen de klaagzangen van de studenten dus weer naar boven. Want voor hen zal het haast onmogelijk worden om een hypotheek af te sluiten na hun studie. Dit komt door de studieschuld die vaak tussen de 30 en 40 duizend euro ligt. Zonder een goed betaalde baan, zal het dus haast niet mogelijk zijn om je eigen huis te kopen. Maar een woning huren is in verhouding een stuk duurder. Conclusie: de studenten voelen zich niet goed over hun financiële vooruitzichten.

Geef een reactie