Blog

Het verhaal van Michelle Obama

We zijn natuurlijk allemaal bekend met wat voormalig de machtigste man ter wereld was, Barack Obama. De man die tussen 2008 en 2016 president wordt door velen nog altijd met veel warmte herinnerd. Zeker als we denken aan wat momenteel onze president is. Maar nu president Obama is afgetreden wordt er ook meer aandacht besteed aan de vrouw die 8 jaar lang aan zijn zijde stond, Michelle Obama. Michelle Obama heeft recentelijk een boek uitgebracht genaamd becoming. In dit boek vertelt ze in zeer persoonlijke toon waar ze vandaan komt, hoe ze haar stem vond en uiteindelijk de ‘first lady’ van de Verenigde Staten werd. In dit artikel gaan we in op het verhaal van Michelle Obama als vrouw van de President van de Verenigde Staten.

Carrière

Michelle Obama is niet zomaar alleen de vrouw van de voormalige President. Ze heeft zelf ook een fantastische carrière achter de rug. Ze is een advocaat die eerst bij een privé rechtenkantoor werkte aan intellectueel eigendom recht en marketing. Uiteindelijk begon ze te werken in de publieke sector als assistent bij de burgemeester van Chicago en later werkte ze bij de Universiteit van Chicago bij student service. Grappig genoeg werd duidelijk uit de belastingteruggave van 2006 dat ze veel meer verdiende dan haar man die later president zou worden. 

In 1996 werd duidelijk dat Obama zou beginnen aan een politieke carrière. Ze had hier moeite mee omdat ze een zeer privépersoon was en ze was zich bewust dat ze veel aandacht van de media zou krijgen. Grappig genoeg trad ze uiteindelijk heel goed in haar rol toen Obama president was. Michelle was altijd fantastisch representatief, slim en netjes gekleed, vaak in mooie en nette jurken van designers zoals Michael Kors.

Presidentschap

Toen Obama voor congres ging was ze erop tegen en toen hij verloor vond ze het belangrijker dat hij een zakelijke carrière zou ondernemen. Desondanks ging Obama in 2008 voor President. Ook toen was ze eerst sceptisch en was ze weinig enthousiast over campagne voeren. Ze maakte een afspraak met Barrack dat ze hem zou ondersteunen in de campagne maar alleen als hij zou stoppen met roken. Ze stopte met haar eigen verantwoordelijkheden zoals haar baan om haar man te ondersteunen in zijn campagne. 

Uiteindelijk werd tijdens het presidentschap Michelle ontzettend belangrijk. Ze ondernam eigen politieke activiteiten en zette zich in voor vele belangen zoals bijvoorbeeld homorechten. Ze werd ook bekend voor haar stijl en haar publieke imago was dat van een slimme vrouw. 

Geef een antwoord