Blog

Fietsen is populair

Fietsen is populairder dan ooit. De populariteit is dit jaar door de Corona pandemie alleen maar verder toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de fiets als vervoermiddel naar het werk of ter ontspanning. Mensen fietsen in ons land steeds vaker en verder. Ruim een kwart van alle verplaatsingen in Nederland gaat per fiets en het fietsgebruik is de laatste jaren enorm toegenomen. De fietsafstanden in ons land zijn in vergelijking met andere landen in Europa relatief klein. Daarnaast zijn de faciliteiten in Nederland erg goed in vergelijking met bijvoorbeeld België. Een fietspad bijvoorbeeld, is hier standaard waar fietsers in bijvoorbeeld Duitsland grotendeels op de weg rijden met een helm op. Steeds meer mensen hebben de afgelopen tijd gekozen voor een elektrische fiets.  Een elektrische fiets wordt veel in de vrije tijd gebruikt. Met een elektrische fiets ga je net iets harder en door de trapondersteuning gaat het ook nog eens makkelijker. De keuze is groot, je kunt kiezen uit diverse modellen. Bijvoorbeeld een elektrische fiets heren is een veel gekozen model.

Fietsvakantie

Nu we steeds meer tijd in ons eigen land doorbrengen zullen we ook naar vakantiemogelijkheden in ons eigen land op zoek gaan. De vakantieparken en hotels zullen de komende zomermaanden voller dan ooit zitten is de verwachting. Ook de fietsvakantie zal steeds meer in populariteit gaan groeien. Op je eigen elektrische fiets ons land ontdekken is voor velen een mooie uitdaging. Lange kustlijnen, kleine en grote wateren, mooie natuurgebieden, pittoreske dorpen en cultuursteden Nederland heeft heel wat te bieden. Nergens zijn er zoveel fraaie fietsroutes als in Nederland. Bovendien telt ons land maar liefst 35.000 km aan fietspaden. Wat dacht je van de Elfstedentocht op de fiets in Friesland, een fietsreis langs de hunebedden in Drenthe of een rondje om het IJsselmeer. Volop mogelijkheden om een meerdaagse fietsvakantie in eigen land te plannen.

De elektrische fiets de komende jaren

De verwachting is dat de elektrische fiets steeds verder in populariteit toe zal gaan nemen. Het assortiment zal steeds verder uitbreiden. De vergrijzende bevolking zal een steeds belangrijkere gebruiker van de e-bike worden. Bedrijven zullen ook mogelijkheden zien om hun personeel veilig, snel en op een gezonde manier op het werk te krijgen met de elektrische fiets. Verder zal de trend die nu tijdens de pandemie is ingezet zich verder voortzetten. De mensen hebben de elektrische fiets steeds meer ontdekt en zullen deze zeker veelvuldig blijven gebruiken. Of het nu is om naar je werk te gaan, lekker in het weekend te fietsen of misschien zelfs op fietsvakantie te gaan, het is altijd een aanrader om op je fiets te stappen.

Geef een reactie