Blog

De voordelen van een elektrische fiets

Ook zo dol op fietsen? Lekker ontspannen in de buitenlucht en genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Het actief bezig zijn, maar toch lekker je hoofd leeg kunnen maken. Dat is wat fietsen voor mij betekend. Toch is de normale fiets niet voor alle omstandigheden ideaal. Of het nou komt omdat je niet meer zo fit bent of omdat je veel kilometers wilt afleggen een elektrische fiets kent veel voordelen. In dit artikel vertel ik jou over de voordelen die een elektrische fiets te bieden heeft. 

Het heeft een ondersteunende functie

Elektrische fietsen hebben geen automatische piloot. Het werk zal niet voor je gedaan worden, maar het wordt wel makkelijker gemaakt. Het werkt heel simpel jij begint met trappen en de sensor in de fiets registreert dit. Hoe harder je trapt, hoe harder de ondersteuning mee helpt. Op deze manier heb jij dus veel controle over de snelheid van de fiets. Deze ondersteuning zorgt er dus voor dat jij met minder inspanning kan fietsen. Zo zal jij nooit meer bezweet op je werk aankomen. 

Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen

Zoals een normale fiets wordt gebruikt in de stad en een mountainbike wordt gebruikt op ruw terrein hebben verschillende elektrische fietsen verschillende doeleinden. Zo is een elektrische stadsfiets volledig afgesteld op de binnenstad. Bovendien is er altijd wel ergens een plekje voor een fiets en heeft het minder kosten dan een auto. Verder heb je bijvoorbeeld een elektrische hybride fiets die weer ideaal is om lange afstanden mee te fietsen. Bedenk dus voor het aanschaffen van een elektrische fiets over het doel van de fiets. 

Het is duurzaam

Dit rekensommetje is natuurlijk makkelijk te maken. Wanneer jij een elektrische fiets aanschaft en hierdoor minder vaak de auto of de scooter pakt zorgt dit voor minder CO2 uitstoot. Zo ben jij ten eerste lekker actief bezig en draag jij ten tweede je steentje bij voor een duurzame wereld. Het enige wat je niet moet vergeten is om op tijd je accu in de oplader te steken. 

De belangrijkste voordelen op een rijtje

Om er zeker van te zijn dat jij haarfijn begrijpt welke voordelen een elektrische fiets heeft noem ik ze nog 1 keertje op. Een elektrische fiets is comfortabel, je legt namelijk snel veel kilometers af. De fiets is ideaal om de afstand tussen woon- en werkverkeer af te leggen. Tot slot is de fiets duurzaam.

Geef een reactie