Blog

Bestuurder als baan, doe mij dat maar!

Jaren geleden toen mijn neef net achttien geworden was, mocht hij van mijn oom en tante gaan beginnen met rijlessen. Al van jongs af aan was mijn neef compleet geïnteresseerd in alles wat bestuurd kan worden, van auto’s tot motors en van treinen tot vliegtuigen. Toen hij voor het eerst zelf achter het stuur mocht zitten werd dat alleen maar meer. Hij vond het prachtig om te doen en was er ook nog eens enorm goed in. Toen hij niet veel later zijn rijbewijs had gehaald, dacht ‘ie: kan ik hier niet gewoon mijn werk van maken? En dat kon hoor. In deze blog vertel ik over de baan van een bestuurder van een vervoersmiddel. Lees je mee?

Waarom bestuurder worden?

Voor mijn neef was het heel simpel, ik wil bestuurder worden want ik vind transport enorm interessant en het werk heel erg leuk. Maar ook als je geen specifieke liefde hebt voor bepaalde voertuigen is het leuk werk. Er is altijd vraag naar en geen één dag is hetzelfde, je reist immers iedere keer weer ergens anders naartoe. Dit vraagt een bepaalde flexibiliteit maar is daardoor ook enorm bevrijdend.

Auto, trein of bus

Afhankelijk van wat je precies wilt, kies je het voertuig dat hierbij past. Wil je graag reizen en daarbij parttime werken? Dan kom je met een auto, rijbewijs en werkvisum al een heel eind als Uber driver. Maar wil nog verder reizen en dat als onderdeel van je baan, dan is een beroep als piloot je op het lijf geschreven. Liever niet zo ver van huis maar wel rijden? De treinen in Nederland kunnen altijd machinisten gebruiken en dat geldt ook voor taxibedrijven. Of misschien wil jij andere wel laten zien waarom rijden zo fantastisch is, dan kan je ook rijinstructeur worden. Auto, motor of vrachtwagen het is helemaal aan jou.

Voordelen van een opleiding

Voor de meeste van deze beroepen heb je wel een opleiding nodig en dat is met een reden. Door een opleiding in je bezit te hebben weten werkgevers dat je van wanten weet en dat schept vertrouwen. Een rijinstructeur opleiding vergroot je kansen op werk en dit zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk je geld kan verdienen met dat waar jouw passie ligt.

Als mensen bewegen we ons steeds en proberen we altijd progressie te maken. Transport is daar het meest letterlijke voorbeeld van. Daar wil je toch onderdeel van zijn?

Geef een reactie