Blog

5 redenen om Napels ooit te bezoeken

Europa kent veel prachtige steden die slechts een paar uurtjes vliegen van ons verwijderd zijn. Hoe beslis je dan wat de nieuwe bestemming wordt van een lang weekendje weg of een stedentrip? Wij kunnen je een handje helpen. In deze blog geven wij maar liefst 5 redenen waarom je ooit de Italiaanse stad Napels moet bezoeken. Dus ga er maar even lekker voor zitten en lees waarom een stedentrip Napels ook op jouw bucketlist moet staan.

#1 Een rijk verleden

Napels is gesticht door het volk dat afkomstig was van een Griekse kolonie genaamd Cumae. Wist je dat Napels, of wel Néa Polis, letterlijk “nieuwe stad” betekent? De naam was erg passend, aangezien Napels destijds binnen de kortste keren een van de belangrijkste gebieden was geworden. Die rijke historie kun je vandaag de dag nog steeds voelen én met eigen ogen zien. 

#2 Stad dichtbij een vulkaan

Naast het rijke verleden staat deze Italiaanse stad ook bekend om de unieke locatie. Napels ligt namelijk ten zuidoosten van de befaamde vulkaan Vesuvius. Hierdoor ligt de stad continu onder dreiging van een uitbarsting. Vesuvius is namelijk volgens wetenschappers nog steeds actief. Tijdens een stedentrip Napels hoef je gelukkig niet bang te zijn voor een uitbraak. De actieve vulkaan wordt met nauwkeurig in de gaten gehouden.

#3 De bijzondere bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je zeker niet wilt mislopen tijdens een weekendje Napels. Neem bijvoorbeeld Castel Nuovo. Dit is een kasteel dat werd gebouwd in de 13de eeuw en waar veel koningen hun levens hebben gespendeerd. Andere pareltjes van de architectuur en bouwkunst zijn onder andere de Gesù Novo, de kathedraal van de stad, en Chiostro di Santa Chiara, dit is een kerk. Uiteraard zijn dat niet de enige bijzondere plekken om te bezoeken. Raadpleeg gerust een gids om uit te zoeken welke bezienswaardigheden jou het meeste aanspreken. Zo haal je namelijk gemakkelijk het meeste uit een lang weekend of korte vakantie.

#4 Een dagje op het strand

In tegenstelling tot andere steden kun je vanaf Napels gemakkelijk combineren met een dagje strand. Lekker een kleurtje krijgen terwijl je nipt aan een verfrissend biertje of verkoelend wijntje – dat hoort natuurlijk wel bij een vakantie! Ook voor de liefhebbers van de zee heeft Napels wat te bieden. Je vertrekt namelijk met een boot vanaf de stad naar de geweldige Blauwe Grot. Daarnaast ben je binnen een uur al op het Italiaanse eiland Capri. Tijdens een stedentrip Napels hoef je dus niet gebonden te zijn aan de stad zelf. Plak er een paar extra dagen bij en je hebt een heerlijke mini-vakantie in Italië!

#5 De lokale keuken

De Napolitaanse keuken is vrijwel over de gehele wereld bekend. Wanneer je ergens verblijft, dan sla je de kans natuurlijk niet af om de lokale keuken in Italië te proeven. Van een authentieke espresso tot aan een echte pizza margherita: het is allemaal onderdeel van de Napolitaanse cultuur. Dus, weet je al wat jij als eerste wilt proeven als je op stedentrip Napels bent?

Geef een reactie